Nieuw!                     PACT-Therapie

Heeft u te maken met kalknagels of schimmelnagels? Dat is erg vervelend. Zoals bekend zijn  kalk- en schimmelnagels een hardnekkig probleem waar u niet eenvoudig van af komt. 

Met de effectieve PACT-therapie help ik u binnen een relatief korte periode van uw kalk- en schimmelnagels af.

De PACT® schimmelnagel therapie is een speciale behandelingsmethode voor het pijnloos en effectief behandelen van kalk- en schimmelnagels. Gedurende het gehele proces wordt u begeleid door één specialist en ontvangt u voortgangsrapportages met foto’s. Hierdoor is het resultaat van de behandeling altijd transparant.

Wilt u weten wat de PACT-Therapie kan betekenen voor uw kalk- of schimmelnagels? Neem dan contact op. 

 

Wat is PACT-Therapie?

De PACT® (Photodynamische Antimicrobiële Therapie) is een speciale methode voor het behandelen van kalknagels en schimmelnagels. Met de PACT-therapie ben ik in staat om de schimmel nagenoeg volledig te doden. Geheel pijnloos en zonder bijwerkingen. De resultaten zijn ongekend!

Dankzij deze effectieve en pijnloze methode merkt u na 3 behandelingen al zichtbaar effect. Is er sprake van een milde besmetting? Dan bent u doorgaans binnen 4 behandelingen van uw kalk- of schimmelnagel af. Wanneer de nagel ernstig besmet is, zijn er vaak meerdere behandelingen nodig.

 

Snel zichtbaar resultaat

Tijdens de PACT-Therapie behandeling doden we de schimmel op de huid en nagel, zodat er weer een gezonde nagel groeit. Daarnaast frezen we de kalknagel, waardoor hij er optisch direct beter uitziet. Hierdoor draagt u binnen de kortste keren weer zorgeloos sandalen, slippers en open schoenen.

 

Voordelen van de PACT-Therapie

De PACT-Therapie is een effectieve behandeling tegen kalknagels en schimmelnagels. De therapie kent geen bijwerkingen en duurt gemiddeld 30 dagen. Hieronder hebben we voordelen van de PACT-Therapie op een rijtje gezet:

  • Effectieve, snelle en pijnloze methode
  • Geen bijwerkingen
  • De schimmel wordt 100% gedood
  • Er groeit een nieuwe, gezonde nagel terug
  • Na het behandeltraject kunt u weer zorgeloos open schoenen dragen, zwemmen of een sauna bezoeken!

 

De PACT-Therapie versus lasertherapie

Veel mensen denken dat PACT-Therapie hetzelfde is als een traditionele lasertherapie. Dit is echter niet het geval. Een belangrijk verschil tussen PACT-Therapie en lasertherapie is dat onze methode ook veilig is voor kinderen vanaf 6 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een fragiele gezondheid. Daarnaast is de PACT-Therapie volledig pijnloos. Dit in tegenstelling tot het laseren van de nagels, wat vaak erg pijnlijk is.

 

Hoe werkt de PACT-behandeling? De behandeling bestaat uit vier fases:

Fase 1. Intake

Tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek controleren we uw nagels. We verwerken de bevindingen van deze controle in een behandelplan en prijsopgave die u per e-mail ontvangt. Daarnaast leggen we uit wat de PACT-therapie inhoudt en vertellen we wat u van de behandeling kunt verwachten. Ook maken we alvast foto’s van de nagels, zodat u (indien u de behandeling wilt ondergaan) een duidelijk beeld heeft van de nagel voor en na de PACT-therapie.

Tijdens het intakegesprek is er voldoende tijd om al uw vragen te stellen.

 

Fase 2. Voortraject

Voordat we beginnen met de schimmelnagel behandeling is het belangrijk dat we vaststellen dat het inderdaad om een schimmelnagel of kalknagel gaat. Niet alle verkleurde of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een hoornnagel, psoriasisnagel of een andere aandoening. Bij twijfel onderzoek ik uw nagel. Wanneer we zeker weten dat het om een schimmelnagel gaat, starten we het behandeltraject.

 

Fase 3. Behandeling

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de kalknagel gevijld en opgeruwd. Daarna brengen we een gel aan op de nagel met daarin de photosensitizer Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd (10 minuten) in de schimmelnagel. Na de inwerktijd plaatsen we een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel. Doordat de specifieke golflengte van dit licht wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singletzuurstof. Dit is >100 maal actiever dan radicale zuurstof en beschadigt de celwand van de schimmel. Dit duurt 10 minuten. Wanneer de celwand van een schimmel eenmaal stuk is, sterft de schimmel. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa 10 dagen drie keer uitgevoerd. De vierde behandeling vindt na een maand plaats.

 

Fase 4. Nazorg

Nadat de schimmelnagel volledig is verdwenen en de nagel volledig is hersteld, is het noodzakelijk om enkele preventiemaatregelen te treffen. Zo blijft het noodzakelijk om uw gedragen schoenen dagelijks te reinigen. Verder zijn de volgende zaken sterk aan te bevelen:

  • Spoel uw voeten na het wassen goed af
  • Droog goed tussen uw tenen
  • Doe dagelijks schone sokken aan
  • Ontsmet de schoenen die u tijdens de schimmelinfectie draagt dagelijks met een schimmelwerende spray.
  • Het is aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om hem zoveel mogelijk te beschermen tegen een herinfectie. De schimmel heeft immers voldoende tijd gehad om zijn sporen achter te laten, waardoor de kans op herbesmetting reëel is.

 

Meer weten?

Heeft u interesse in de PACT-Therapie? Neem contact op om de gratis intakegesprek in te plannen.